Erzsébet-bált rendez Gödöllő

Erzsébet-bál Gödöllő Vissza a főoldalra Vissza a hírek és programok listájához

Erzsébet-bált rendez Gödöllő

2012-04-11

Erzsébet királyné szellemiségét idéző, a budapesti Operabálhoz, illetve a balatonfüredi Anna-bálhoz hasonló nagyszabású rendezvényre készül Gödöllő városa: az első Erzsébet-bált november 17-én rendezik a királyi kastély felújított lovardájában. A jótékony célú bál bevételét koraszülöttmentésre, a Peter Cerny Alapítványnak ajánlják fel.

Péterfi Csaba, a város polgármesteri hivatala kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a bál a „Híres hölgyek Gödöllőn” elnevezésű tematikus év záróeseménye lesz, és több szempontból sem véletlen, hogy épp most rendezik meg először. Egyrészt idén emlékeznek meg Erzsébet királyné születésének 175. évfordulójáról, másrészt 145 évvel ezelőtt kapta meg a királyi pár koronázási ajándékként a gödöllői kastélyt.


"Elegáns, de nem hivalkodó, a méltán híres és közkedvelt Operabálhoz, illetve a balatonfüredi Anna-bálhoz hasonló mulatságra készül a város" – mondta Péterfi Csaba. Közlés szerint a várossal, illetve a királyi kastéllyal régóta jó kapcsolatot ápoló Herendi Porcelán Manufaktúra kézzel festett porcelán szervizzel emeli majd az est fényét, mint ahogy a tematikus évek kapcsán immár hagyományosan különleges tortákkal jelentkező helyi Solier cukrászda is képviselteti magát a bálon. Ezúttal Mária Terézia, Erzsébet királyné és Mária Valéria tortákat juttat desszertként a bálozók asztalára.


A menüről egyelőre csak annyit tudni, hogy az ételek egy részét a gödöllői királyi szakácskönyv receptjei alapján készítik, míg az innivalók között az év borászainak nedüi kapnak hangsúlyos szerepet.


A hagyományteremtő szándékkal tervezett esemény programját ismert opera- és operetténekesek fellépése színesíti, de különleges divatbemutatóra is számíthat a nagyérdemű: Erzsébet királyné 12 ruháját csodálhatják majd meg (a ruhaköltemények az osztrák testvérváros, Bad Ischl kiállításáról érkeznek), és a bál vendége lesz Bad Ischlen kívül az Anna-bálok szervezője, Balatonfüred is.

 

Az első gödöllői Erzsébet bálról az érdeklődők a www.erzsebetbal.hu oldalon találnak további információkat.

 

Ha Ön nem járt még a Tűztoronyban, nyilván fogalma sincsen arról, mit hagyott ki. Kávézónkban ugyanis kéz a kézben jár a fővárosi sodrás és a vidéki harmónia – a felső tízezer nálunk mindenki által megfizethető színvonala, illetve a hétköznapi, polgári miliő kart karba öltve köszönt az ide betérőre.

Tudjon meg rólunk többet.

A tűztorony kávézó