Hatlapos recept, hatlapos elkészítése otthon

Hatlapos Vissza a főoldalra Vissza a hírek és programok listájához

Hatlapos házilag

2013-02-20

Íme a Tűztoronyban is kapható egyik legfinomabb sütemény receptje. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

    A tésztához:
    30 dkg rétesliszt
    30 dkg sima liszt
    12 dkg \"Vénusz sütőmargarin
    10 dkg porcukor
    2 db tojás
    1 csomag szalalkáli
    fél dl tej
    1 evőkanál olvasztott méz
    A krémhez:
    30 dkg kristálycukor
    2 dl víz
    1 l tej
    5 evőkanál rétesliszt
    3 db tojás
    1 evőkanál kakaópor
    25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni. Fél óra pihentetés után 5-6 cipóra osztjuk, jól lisztezett tepsi hátán világosra sütjük. A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és 1 evőkanál kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a krémmel a lapokat.

 

Ha Ön nem járt még a Tűztoronyban, nyilván fogalma sincsen arról, mit hagyott ki. Kávézónkban ugyanis kéz a kézben jár a fővárosi sodrás és a vidéki harmónia – a felső tízezer nálunk mindenki által megfizethető színvonala, illetve a hétköznapi, polgári miliő kart karba öltve köszönt az ide betérőre.

Tudjon meg rólunk többet.

A tűztorony kávézó